top of page

Cloud Computing : Λύση Βιωσιμότητας


Διανύσαμε πρόσφατα μία εποχή ραγδαίων μετασχηματισμών. Οι εταιρίες κλήθηκαν ξαφνικά να λύσουν τη χωρίς προηγούμενο στο σύγχρονο γίγνεσθαι δύσκολη εξίσωση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων τους, με την ταυτόχρονη κι αδιάλειπτη παροχή ενός υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες τους.


Κλήθηκαν να περάσουν με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς σε ένα γρήγορο και παραγωγικό περιβάλλον απομακρυσμένης εργασίας. Το διακύβευμα δεν ήταν πλέον η βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους και η εξασφάλιση μεγαλύτερου κέρδους, ήταν η ίδια η επιβίωσή τους.


Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας ανέδειξαν τα πλεονεκτήματα του Cloud Computing και των εφαρμογών SaaS.


Τα πλεονεκτήματα που χρόνια τώρα οι εταιρίες που προσφέρουν λύσεις υποδομών, λογισμικού και υπηρεσιών στο Cloud, εισηγούνταν στην Αγορά, έγιναν παραπάνω από σαφή, «εν μία νυκτί».

  • Μείωση κόστους υποδομών και πόρων

  • Ευελιξία και δυνατότητες ανάπτυξης (pay as you go)

  • Συνεργατικό περιβάλλον, αύξηση παραγωγικότητας

  • Πρόσβαση 24Χ7 χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και συνέχεια λειτουργίας

  • Προστασία των κρίσιμων υποδομών από φυσικές ή άλλες καταστροφές

  • Βιωσιμότητα

Σήμερα ακόμη περισσότερο με τα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής η χρήση του Cloud Computing σε όλες του τις μορφές γίνεται περισσότερο επιτακτική για τις επιχειρήσεις δεδομένου ότι επενδυτές, τράπεζες και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς ζητούν από τις επιχειρήσεις έμπρακτες αποδείξεις για τη βιωσιμότητα τους και επιβραβεύουν ενέργειες πράσινης επιχειρηματικότητας και αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

Και αυτό γιατί το Cloud computing λειτουργεί με μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τις συμβατικές on premise τεχνολογικές υποδομές Πληροφορικής και κέντρα δεδομένων.

Επίσης οδηγεί σε μείωση των παραγόντων που συμβάλουν στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μιας επιχείρησης όπως ο τεχνολογικός εξοπλισμός και η χρήση ενέργειας καθώς αυτοί αντικαθίστανται από εικονικά ισοδύναμα.

Τα παραπάνω συνεπάγονται αφενός μείωση του κόστους της επιχείρησης αλλά επίσης και μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος και της χρήσης φυσικών πόρων.


Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι τo Cloud Computing προσφέρει πράσινες και έξυπνες λύσεις στις επιχειρήσεις και μπορεί να συνεισφέρει στη βιωσιμότητα τους στο μέλλον, εξοικονομώντας πόρους και μειώνοντας κόστος, ενώ ταυτόχρονα εκπληρώνει τις προϋποθέσεις για μελλοντικές μακροχρόνιες χρηματοδοτήσεις.


Στον τομέα του Cloud Computing η εταιρία μας E-ON INTEGRATION είναι από τους πρωτοπόρους. Από την ίδρυσή μας το 1999 οραματιστήκαμε και αναπτύξαμε για διάφορους κλάδους επιχειρήσεων εφαρμογές μέσω web και από το 2008 παρέχουμε τις εφαρμογές μας ως υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, “Software as a Service”, δημιουργώντας μια ασφαλή cloud πλατφόρμα που ονομάσαμε “eon-demand”. Ήδη από τότε προβλέψαμε ότι οι Εφαρμογές που παρέχονται ως Υπηρεσίες θα κέρδιζαν συνεχώς έδαφος και θα έφερναν ένα τσουνάμι αλλαγών στον κόσμο της τεχνολογίας και των mobile επιχειρηματικών λύσεων.


Οι “eon-demand” εφαρμογές μας παρέχονται με μηνιαίες συνδρομές ανά χρήστη ή ανά επιχειρηματική μονάδα και περιλαμβάνουν τα πάντα. Το λογισμικό, τις τεχνολογικές υποδομές και τις υπηρεσίες υποστήριξης, συντήρησης και αναβάθμισης.

Δείτε περισσότερα στο https://www.e-on.gr/saas και στο https://www.e-on.gr/teleworking

Comments


bottom of page