myDATA

Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ

Μήπως ήλθε η ώρα να σκεφτείτε

την προσαρμογή της επιχείρησής σας

στις νέες απαιτήσεις που θέτει η ΑΑΔΕ;

Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε.

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στο χώρο των web και cloud επιχειρηματικών εφαρμογών από το 1999. Τα 20 αυτά χρόνια αναπτύξαμε καινοτόμες λύσεις για επιχειρήσεις και οργανισμούς σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Πριν από 10 χρόνια, πρωτοπορήσαμε στην Ελληνική αγορά Πληροφορικής,  αναπτύσσοντας για τους πελάτες μας την πρώτη πραγματικά SaaS - Software as a Service πλατφόρμα στο cloud με κλασσικές λειτουργίες Εμπορικού Κυκλώματος και Λογιστικής. 

Aπό τότε παρουσιάζουμε συχνά κάθετες λύσεις ή σημαντικές επεκτάσεις λειτουργικότητας.

 

Έχοντας μπει τόσο βαθιά στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε και τώρα από τις νέες απαιτήσεις που έχουν ανακοινωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το επονομαζόμενο «myDATA – my Digital Accounting and Tax Application»

Το myDATA, με δυο λόγια

Θα ζητείται πλέον η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ της επιχείρησης και της ΑΑΔΕ, μέσω διαλειτουργικότητας (interface μέσω web services), έτσι ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να σχηματίζει γρήγορα τη σωστή εικόνα για τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης ενώ ταυτόχρονα να μειώνεται το διαχειριστικό κόστος για τις επιχειρήσεις αυτοματοποιώντας τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, καταργώντας τη ΜΥΦ κ.λπ. Ο δε φορολογικός έλεγχος, όταν απαιτείται, θα γίνεται πιο εύκολα αλλά και άλλες διαδικασίες ενδιαφέροντος της επιχείρησης θα επιταχυνθούν.

Η πρότασή μας

Πρόσθετουμε λειτουργικότητα στην εμπορική και λογιστική μας πλατφόρμα E-ON RIX έτσι ώστε να εξυπηρετεί την απαιτούμενη από την ΑΑΔΕ ανταλλαγή στοιχείων αλλά και τα απαιτούμενα σημεία ελέγχου (checkpoints) και αναφοράς λαθών (error reports). 

Η νέες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες τόσο στους χρήστες που κάνουν πλήρη χρήση της εμπορικής και λογιστικής πλατφόρμας E-ON RIX αλλά και στους χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει μόνο την εμπορική της λειτουργικότητα.

Προσαρμοστείτε στις νέες απαιτήσεις του myDATA
εύκολα, αξιόπιστα και χωρίς πρόσθετο διαχειριστικό κόστος 
στο λογιστήριό σας.

Συλλογή στοιχείων από Παραστατικά

 

Συλλογή στοιχείων από Λογιστικές Εγγραφές

Συλλογή στοιχείων από χειρόγραφη φόρμα​

Τα κάθε είδους παραστατικά που πρέπει βάσει των κείμενων διατάξεων να ενημερώνουν την ΑΑΔΕ, θα συλλέγονται όποτε σας εξυπηρετεί (π.χ. χειροκίνητα ή προγραμματισμένα κάθε μέρα, κάθε Παρασκευή κ.λπ.) και θα παρουσιάζονται προ της αποστολής τους. Τυχόν λάθη και απαραίτητες συμπληρώσεις θα σας ζητούνται από το E-ON RIX.

Με παρόμοιο τρόπο – και δεδομένου ότι έχετε ενεργοποιημένο το Υποσύστημα Λογιστικής – θα συγκεντρώνονται οι λογιστικές εγγραφές που πρέπει να ενημερώσουν την ΑΑΔΕ.

Αυτές θα χαρακτηρίζονται κατά τη στιγμή της καταχώρησής τους ή και αργότερα, αναλόγως της οργάνωσης του λογιστηρίου σας.

Αν δεν έχετε ενεργοποιημένο το Υποσύστημα Λογιστικής, θα σας δοθεί η δυνατότητα απλής πληκτρολόγησης των δεδομένων (εκτός παραστατικών) σε ειδικές φόρμες, οι οποίες ακολούθως θα κατευθύνονται προς την ΑΑΔΕ, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία

Παραστατικά που δεν λάβατε

Εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσία άντλησης δεδομένων που θα υλοποιήσει η ΑΑΔΕ, θα βλέπετε ποια παραστατικά έχουν εκδοθεί προς εσάς και δεν τα έχετε παραλάβει

Παραστατικά που δεν εστάλησαν από τον εκδότη

Με παρόμοιο τρόπο, αν εσείς έχετε καταχωρημένα παραστατικά προμηθευτών τα οποία ο εκδότης δεν έχει αποστείλει στο myDATA και πάλι θα ενημερώνεστε κατάλληλα

Ενημέρωση του Μ.ΑΡ.Κ.

Η ΑΑΔΕ θα δίνει σε κάθε εγγραφή έναν Μοναδικό ΑΡιθμό Καταχώρησης. Αυτός θα αποθηκεύεται στο E-ON RIX και θα εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του συστήματος, για να είστε σίγουροι ότι η Αρχή έχει λάβει γνώση αυτής της συναλλαγής.

Σας υποστηρίζουμε

Το E-ON RIX έχει ενσωματωμένες όλες τις Τυποποιήσεις, όπως αυτές θα οριστούν από την ΑΑΔΕ.

Εσείς θα χρειαστεί, μια φορά μόνον, να συνδέσετε τους Τύπους Παραστατικών σας με αυτές τις παραμέτρους, ώστε στην καθημερινότητά σας να μην χρειάζεται να κάνετε συνεχείς διορθώσεις και συμπληρώσεις.

 

Σε αυτό το βήμα, θα είμαστε δίπλα σας, όπου και όσο το χρειαστείτε.

Όλες οι λειτουργίες που σχετίζονται με το myDATA θα είναι διαθέσιμες σε συνδυασμό αλλά και ανεξάρτητα με την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση που ήδη προσφέρει το E-ON RIX 

Ζητήστε Παρουσίαση

 

© 2020  by e-On Integration S.A.

Dem. Gounari 3, 153 43 Agia Paraskevi

Τηλ.: 210 6018700 - Fax: 210 6018709

Email:

FOLLOW US:

  • w-facebook
  • Twitter Clean