top of page

Newsletter

Σεπτέμβριος 2023

Αρχή Φθινοπώρου και είμαστε πάλι κοντά σας.

Δυστυχώς το καλοκαίρι που πέρασε τα αποτελέσματα της Κλιματικής Αλλαγής έκαναν έντονα την παρουσία τους. Από τη μία οι φωτιές που έκαψαν τεράστιες εκτάσεις στην Ελληνική επικράτεια και κατέστρεψαν πολύτιμες δασικές εκτάσεις στην Ρόδο και την Αλεξανδρούπολη. Από την άλλη οι καταρρακτώδεις βροχές με ολέθρια αποτελέσματα για αγροτικές αλλά και αστικές περιοχές. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι Μεσογειακοί Κυκλώνες (Medicanes) θα χτυπούν συχνότερα τον Ελλαδικό χώρο και με μεγαλύτερη ένταση όσο αυξάνεται η θερμοκρασία των θαλασσών μας.

Με αυτά που ζήσαμε αυτό το Καλοκαίρι στη σκέψη μας, θα θέλαμε σε αυτό το Ενημερωτικό μας Δελτίο να κάνουμε μια ιστορική αναφορά.  Σίγουρα  δεν είναι η πρώτη φορά που ο πλανήτης γη βιώνει μια κλιματική αλλαγή. Ούτε μπορούμε να πούμε ότι αυτό που ζούμε οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα και μόνο.  Όμως η ιστορία μας έχει δείξει πως όταν μεγάλοι πολιτισμοί στην ακμή της δόξας τους υπερέβαλλαν τους εαυτούς τους ή οδήγησαν την κατανάλωση των φυσικών πόρων στα άκρα, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ενισχύθηκαν με ολέθριες συνέπειες για αυτούς. Εμείς όμως είμαστε σε θέση να προλάβουμε τις συνέπειες αρκεί να κάνουμε την προσπάθεια που αναλογεί στον καθένα μας.

Όσον αφορά τον χώρο των επιχειρήσεων που είναι στο άμεσο ενδιαφέρον μας πιστεύουμε ότι η συνεισφορά της εταιρίας μας στην προσπάθεια αυτή είναι να τις βοηθήσουμε να γίνουν περισσότερο ανθεκτικές και βιώσιμες με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων και πρόβλεψη του μέλλοντος ώστε να συνεχίσουν να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτό τον μήνα λοιπόν εξετάζουμε πως  οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ναυτιλία και στο διεθνές εμπόριο μπορούν να εντοπίσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν λόγω κλιματικής αλλαγής ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα σε λύσεις μετριασμού τους.

Επίσης αναφερόμαστε στη δυνατότητα χρήσης της εξωτερικής βάσης δεδομένων Copernicus και πως με την εφαρμογή τεχνικών ανάλυσης big data και τεχνητής νοημοσύνης, μπορούν να εξαχθούν κατευθύνσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση και αντιμετώπιση των κλιματικών κινδύνων μιας επιχείρησης.

Τέλος επειδή η ανάλυση δεδομένων και οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης δεν χρησιμοποιούνται μόνο ως εργαλεία για τον εντοπισμό κινδύνων που σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή αλλά εφαρμόζονται σε πολλούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας για πολλαπλούς σκοπούς εξετάζουμε την  εφαρμογή τους στον τομέα του εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εκεί όπου η ανάλυση δεδομένων δίνει πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των πελατών, τα πρότυπα συναλλαγών, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού ή ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εκστρατείες μάρκετινγκ .


Ελπίζουμε να βρείτε τα νέα μας άρθρα ενδιαφέροντα.

Σας ευχόμαστε Καλό Φθινόπωρο χωρίς άλλα έντονα κλιματικά φαινόμενα.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι της e-On Integration είναι πάντα δίπλα σας για να δώσουν λύσεις στις σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις.

Δημοσιεύσεις ανά κατηγορία

Διαχείριση Επιχειρηματικών Κινδύνων

Ανάλυση Δεδομένων & Τεχνητή Νοημοσύνη

Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή

Cloud Computing & SaaS

bottom of page