top of page

Ανησυχητικά τα νέα για την άνοδο της ετήσιας παγκόσμιας θερμοκρασίας



RiskClima: Risk Management and Climate Change

Σύμφωνα με το Global Annual to Decadal Climate Update (2024-2028) το οποίο εκδίδεται ετησίως από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO), υπάρχει 80% πιθανότητα η μέση ετήσια παγκόσμια θερμοκρασία να υπερβεί προσωρινά τον 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα για τουλάχιστον ένα από τα επόμενα πέντε έτη.



Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους για κάθε έτος μεταξύ 2024 και 2028 προβλέπεται ότι θα είναι μεταξύ 1,1°C και 1,9°C υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία του 1850-1900. Η έκθεση αναφέρει ότι είναι πιθανό (86%) τουλάχιστον ένα από αυτά τα έτη να σημειώσει νέο ρεκόρ θερμοκρασίας, ξεπερνώντας το 2023 που είναι σήμερα το θερμότερο έτος.


Γνωρίζετε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για την περιοχή που βρίσκεται η επιχείρησή σας ή για τις δραστηριότητές της ανεξάρτητα από την γεωγραφική περιοχή; Γνωρίζετε πως μπορεί να επηρεάσει τους προμηθευτές και τους πελάτες σας; Την εφοδιαστική αλυσίδα σας και τις πρώτες ύλες που χρειάζεστε;


Σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε σας είναι απαραίτητη η πρόβλεψη των κινδύνων της επιχείρησής σας από την κλιματική αλλαγή έτσι ώστε να σχεδιάσετε δράσεις μετριασμού και να οικοδομήσετε την ανθεκτικότητά της για ένα βιώσιμο μέλλον.


Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα πρότυπα που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα, κυρίως στο πλαίσιο του ESG, έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σε έναν ορισμένο βαθμό βεβαιότητας προς ένα βιώσιμο μέλλον, ωστόσο δεν έχουν αντιμετωπίσει τα ζητήματα του κινδύνου.


Σίγουρα δε η κυρίαρχη "τεχνολογία" στη Διαχείριση Κινδύνων και τον Προγραμματισμό που σήμερα είναι τα δημοφιλή λογιστικά φύλλα Excel, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που απορρέουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής!

Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: τα λογιστικά φύλλα φτάνουν πολύ σύντομα στα όριά τους όσον αφορά μεταξύ άλλων την επεξεργασία διαφόρων ειδών δεδομένων, τη μοντελοποίηση του μέλλοντος, την επικοινωνία με εξωτερικές βάσεις δεδομένων, τη δυνατότητα ιστορικών και μελλοντικών προβλέψεων, την παροχή δυναμικών απεικονίσεων.


Η εταιρία μας έχει συγκεκριμένη πρόταση για τις επιχειρήσεις όσον αφορά την πρόβλεψη των επιπτώσεων οικονομικών και άλλων από την κλιματική αλλαγή. Το RiskClima. Ένα εργαλείο - πλατφόρμα που ενσωματώνει βέλτιστες πρακτικές από δύο κόσμους: Διαχείριση κινδύνων και κλιματική αλλαγή.


Παρέχει έναν χάρτη των επιπτώσεων στην επιχείρησή σας από τα κλιματικά γεγονότα σε διασταυρούμενη αναφορά με τους Κινδύνους, σε πραγματικούς οικονομικούς όρους και με ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Επιπλέον, προτείνονται δράσεις μετριασμού που σας βοηθούν να προετοιμάσετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την βιωσιμότητα της επιχείρησής σας και σε σχέση με την επίτευξη του Net Zero και την τήρηση των κανονιστικών απαιτήσεων.


Δείτε περισσότερα για το RiskClima και τις λειτουργίες του στο https://www.riskclima.com/






留言


bottom of page