top of page

Τι αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας στο “The Business Show - London” 



Στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2023 συμμετείχαμε ως εκθέτες στο Sustainability Zone στο “The Business Show - London” στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου για την προώθηση του νέου μας προϊόντος RiskClima, που επεκτείνει και αυτοματοποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης κινδύνων Κλιματικής Αλλαγής.





To RiskClima για διαχείρηση των  Φυσικών και Μεταβατικών Κινδύνων Κλιματικής Αλλαγής που παρουσιάσαμε στην έκθεση σε στελέχη επιχειρήσεων της βρετανικής και διεθνούς αγοράς είναι ένα εργαλείο Risk Management, του οποίου όμως η βασική διαφορά σε σχέση με το κλασικό Risk Management εργαλείο που ήδη εγκαθιστούμε σε Πελάτες μας, είναι ότι μοντελοποιεί τις προβλέψεις μέχρι το έτος 2050, το έτος που θεωρείται ορόσημο για την επίτευξη του στόχου Net- Zero.



Τα μοντέλα μας βασίζονται τόσο σε εσωτερικά μετρικά και ποσοτικά στοιχεία μιας επιχείρησης ή οργανισμού, όσο και σε εξωτερικές βάσεις δεδομένων, συνήθως Big Data, ώστε να προβάλλουν την κατάσταση της επιχείρησης ή οργανισμού στα ορόσημα του μέλλοντος (2030-2040-2050).  Οι εξωτερικές πηγές που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν επίσης κατευθυντήριες οδηγίες αλλά και διαπιστώσεις και προτάσεις από αναγνωρισμένους φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ (IPCC – Intergovernmental Panel for Climate Change), Paris Agreement κ.α.  Όλα τα παραπάνω, είναι ενσωματωμένα στο νέο προϊόν RiskClima, το οποίο αρχικά απευθύνεται στην αγορά της Ευρώπης. Στα επόμενα δύο χρόνια αναμένουμε να προσαρμοσθεί και σε άλλες αγορές όπως της Β. Αμερικής, της Ανατ. Ασίας κλπ.  



H παρουσία μας στο περίπτερό μας ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και επιτυχημένη.  Μας επισκέφτηκαν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι και στελέχη εταιρειών και οργανισμών από διάφορους κλάδους.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρούμε την επίσκεψη στο περίπτερό μας στελεχών από Τράπεζα του Λονδίνου με τους οποίους συζητήσαμε για τις διαδικασίες πράσινων δανείων και τη διαχείριση κινδύνων εκ μέρους της Τράπεζας σχετικά με τη διερεύνηση της βιωσιμότητας του χαρτοφυλακίου τους. 




Επίσης σημαντικές ήταν και επισκέψεις που έγιναν από στελέχη κατασκευαστικών, μεταποιητικών και εταιρειών παροχής υπηρεσιών.

Διερευνήσαμε με εταιρείες συμβούλων, ορισμένων εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, τις ευκαιρίες συνεργασίας όσον αφορά την προώθηση εκ μέρους τους του RiskClima στις αγορές τους.



Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ήταν η  ανταλλαγή απόψεων με έναν επενδυτή – κατασκευαστή συσκευών συλλογής και αποθήκευσης άνθρακα (Carbon Capture and Storage - CSS), που είναι μία από τις πιο επίκαιρες, επείγουσες και απαραίτητες επενδύσεις στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). 


Τέλος είμαστε ικανοποιημένοι που ήδη αποκτήσαμε ένα νέο πελάτη, στη διαδικασία διαχείρισης και αναφοράς στοιχείων ESG. 



Επιτυχημένη ήταν και η παρουσία της Δρ. Ευαγγελίας Λουροπούλου, επικεφαλής υπηρεσιών ESG, Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της εταιρείας μας στις παράλληλες συνεδριακές εκδηλώσεις.



Την ομιλία της με θέμα “Κλιματική αλλαγή - Πώς να διαχειριστείτε και να μετριάσετε τους επιχειρηματικούς σας κινδύνους” και το πάνελ στο οποίο συμμετείχε με θέμα τις δράσεις των εταιρειών για την αντιμετώπιση των ζητημάτων Βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις παρακολούθησε μεγάλος αριθμός στελεχών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη διοργάνωση είτε ως επισκέπτες είτε ως εκθέτες. 


Το σημαντικότερο συμπέρασμα όμως που αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας στο “The Business Show - London” είναι πως η ιδέα του RiskClima που παρουσιάζουμε είναι πλήρης και εκτεταμένη. 


Από την σύλληψη της πρώτης ύλης (Data) μέχρι τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση των κινδύνων κλιματικής αλλαγής.

Οι ακροατές μας μετά από 15 λεπτά παρουσίασης προς αυτούς μας έλεγαν: “Ευχαριστούμε πολύ. Μάθαμε από εσάς”.


Είμαστε λοιπόν απόλυτα ικανοποιημένοι που έχουμε πιάσει τον παλμό της αγοράς και τις νέες τάσεις και όπως φαίνεται ως εταιρεία και ως οραματιστές δεν έχουμε άγνωστες λέξεις σε διεθνές επίπεδο.  

Comentários


bottom of page