top of page

Λύσεις Χρηματοδότησης στα χέρια των Εμπόρων


Σε πολλές περιπτώσεις πωλήσεων αγαθών αρκετά μεγάλης αξίας (για παράδειγμα, αυτοκίνητα), αποφασιστικός παράγοντας επιτυχίας της πώλησης είναι και η χρηματοδότηση του πωλούμενου αγαθού. Έτσι, είναι σημαντικό τη στιγμή που μιλάτε με εμπόρους/πωλητές, εκείνοι να είναι σε θέση να σας παρέχουν άμεσα μια ή περισσότερες προτάσεις χρηματοδότησης. Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες, οικονομικά συμφέρουσες και εύκολες στη διαχείρισή τους έως και τη σύναψη της τελικής συμφωνίας.


Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται ανάγκες χρηματοδότησης και σε χαμηλότερου, αλλά όχι αμελητέου, κόστους αγαθά, όπως λευκές συσκευές, εξοπλισμός σπιτιού ή γραφείου κ.λπ.

Τέλος, και με την έλευση των εταιριών fintech, δίδονται λύσεις και στο επίπεδο των micro-loans. Για παράδειγμα 700€ ή 1.000€ για να αγοράσετε ένα νέο κινητό τηλέφωνο κ.α..

Η σύγχρονη τάση απαιτεί ώστε οι έμποροι να μπορούν να παρέχουν προτάσεις χρηματοδότησης στους υποψήφιους πελάτες τους άμεσα και εύκολα μέσω της σύνδεσής τους με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Είτε μιλάμε για μεγάλες είτε για μικρές αξίες, κοινός παρονομαστής είναι ότι οι έμποροι εκτός από το πρώτο βήμα της πώλησης του αγαθού θα πρέπει να εκτελέσουν ένα «δεύτερο βήμα» για να σας κάνουν μία πρόταση χρηματοδότησης. Συνήθως, ανοίγουν τη web εφαρμογή της τράπεζας της επιλογής τους (αλήθεια, με ποιο κριτήριο επιλέγουν την Α ή τη Β τράπεζα; Εμείς στην E-ON INTEGRATION γνωρίζουμε διάφορα κριτήρια ή λογικές…) ή “POS” όπως ονομάζονται συνήθως και καταχωρούν από την αρχή τα στοιχεία σας, τα στοιχεία κόστους κ.λπ. Η κατάσταση περιπλέκεται αν υπάρχει και δεύτερη δυνατότητα για χρηματοδότηση από άλλη τράπεζα η οποία έχει ένα άλλο σύστημα και άλλους κανόνες, άλλες απαιτήσεις κ.λπ…


Στην E-ON INTEGRATION έχουμε δουλέψει και εξακολουθούμε να δουλεύουμε και με Συστήματα Πωλήσεων και με Τραπεζικές Εφαρμογές. Μιλάμε και με εμπόρους και με τράπεζες και γνωρίζουμε τις ανάγκες του καθενός.

Επιδίωξή μας είναι να «ενώνουμε» τους δύο κόσμους. Έτσι ώστε ξεκινώντας από τη διαδικασία πώλησης (ας πούμε το sales CRM των εμπόρων, το οποίο έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του πελάτη και του πωλούμενου αγαθού) να ξεκινάει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία χρηματοδότησης. Με αυτόν το τρόπο η δουλειά γίνεται απλούστερη αλλά και η εμπειρία του πελάτη βελτιώνεται, αφού η διαδικασία γίνεται ταχύτερη ενώ η προέγκριση του δανείου του είναι άμεση.


Οι τράπεζες έχουν αρχίσει και ανοίγουν τα συστήματά τους προς τα έξω, μέσω web services, και οι έμποροι πρέπει να αγκαλιάσουν την ευκαιρία για νέες επενδύσεις στον τομέα της γρήγορης χρηματοδότησης, buy-now-pay-later, micro-financing, πείτε το όπως θέλετε. Στην E-ON INTEGRATION είμαστε έτοιμοι τεχνολογικά να παρέχουμε τέτοιες λύσεις και από τις δύο μεριές. Με το προϊόν E-ON RIX για τους εμπόρους κάθε είδους και με το προϊόν E-ON EPI στις τράπεζες και στις εταιρίες fintech.




bottom of page